Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010


Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009
Προς: τη Γενική Συνέλευση Τμήματος Ιατρικής Πατρών
Προς: τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Πατρών κ.κ. Γώγο


Θέμα: Πίνακας ανακοινώσεων ανά έτος για τα προκλινικά μαθήματα
Τα τρία πρώτα έτη της Ιατρικής σχολής Πατρών, καλύπτονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους με προκλινικά μαθήματα. Για τα μαθήματα αυτά, κάθε εργαστήριο δημοσιοποιεί το πρόγραμμα των μαθημάτων του, καθώς και τυχών ανακοινώσεις του, σε πίνακα που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη γραμματεία κάθε εργαστηρίου.
Οι γραμματείες των μαθημάτων όμως και συνεπώς οι πίνακες ανακοινώσεων, βρίσκονται σε διάφορους ορόφους του κτηρίου των Προκλινικών μαθημάτων, σε σημεία στα οποία οι φοιτητές δεν περνούν καθημερινά, με αποτέλεσμα...
...πολλές από τις ανακοινώσεις να μη γίνονται αντιληπτές από την πλειοψηφία των φοιτητών. Ακόμη, εάν κάποιος φοιτητής ενός έτους, θελήσει να ενημερωθεί για όλα του τα μαθήματα από τους πίνακες ανακοινώσεων, είναι αναγκασμένος να περάσει από 4 τουλάχιστον διαφορετικά σημεία του κτηρίου.

Για τους λόγους αυτούς ΖΗΤΟΥΜΕ:
·                     Την τοποθέτηση τριών (3) μεγάλων πινάκων ανακοινώσεωνένας για κάθε ένα από τα τρία πρώτα έτη, στους οποίος θα δημοσιεύονται όλες οι ανακοινώσεις από όλα τα εργαστήρια που αφορούν το συγκεκριμένο έτος. Με τον τρόπο αυτό και θα μειωθεί η ταλαιπωρία των φοιτητών, αλλά και θα είναι ευκολότερο οι ανακοινώσεις να γίνονται αντιληπτές από όλους. Τέλος, η υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης, θα δηλώνει και σημειολογικά, ότι τα προκλινικά μαθήματα κάθε έτους, δεν είναι αποκομμένα μεταξύ τους αλλά εντάσσονται όλα μαζί σε μια ενότητα, στο συγκεκριμένο έτος σπουδών.
·                     Οι πίνακες ανακοινώσεων προτείνουμε να τοποθετηθούν στη νέα, μεγάλη αίθουσα, που ήδη κατασκευάζεται στο ισόγειο του κτηρίου Προκλινικών Λειτουργιών. Ο χώρος αυτός, είναι εύκολα προσβάσιμος και καθημερινά επισκέψιμος από όλους τους φοιτητές. Έτσι, ο νέος χώρος θα αποκτήσει και λειτουργικότητα και δεν θα μείνει «νεκρός» χώρος υποδοχής.

Με τιμή,
οι εκπρόσωποι των φοιτητών στη Γ.Σ. Τμήματος:
Δήμας Άγγελος, Κάτσαρη Σοφία, Παπαγεωργοπούλου Χρυσάνθη, Τάτση Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου