Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε...


ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Καταφέραμε να σταματήσουμε την ανούσια πρακτική των υπολοίπων παρατάξεων να «σπάνε» τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος, που καθυστερούσε τη δωρεάν διανομή των βιβλίων στους συμφοιτητές μας: Μια πρακτική ενάντια στους φοιτητές που εξυπηρετούσε όμως τα (μικρο)παραταξιακά-κομματικά τους συμφέροντα.
Παράλληλα, για την έγκαιρη διανομή των βιβλίων, προτείναμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου από τη σχολή μας, που προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής συγγραμμάτων από τους φοιτητές νωρίτερα χρονικά από ότι έγινε φέτος και τη δήλωση της επιλογής τους μέσω internet, ώστε να μη καθυστερεί τόσο η διαδικασία και να έχουμε βιβλία από τη πρώτη βδομάδα των μαθημάτων. Τέλος, καθώς εμφανίστηκαν πολλά προβλήματα, πιέσαμε - σε κεντρικό επίπεδο - για την επανεξέταση του τρόπου διανομής των συγγραμμάτων με αποτέλεσμα τη δέσμευση του Υπ. Παιδείας για βελτίωση και ομαλοποίηση της διαδικασίας διανομής
Επίσης, έχει ήδη κατατεθεί πρόταση στη Γ.Σ. Τμήματος για τη λειτουργία ηλεκτρονικής γραμματείας προς διευκόλυνση των φοιτητών: ανακοίνωση βαθμολογιών, υποβολή αιτήσεων, ανακοίνωση προγραμμάτων εργαστηρίων μέσω του Site της Σχολής και επιλογή συγγραμμάτων. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, είχαμε τη διαβεβαίωση των Πρυτανικών Αρχών, παρουσία των καθηγητών μας μελών της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος, ότι η πλήρης μηχανοργάνωση της σχολής αλλά και ολόκληρου του Πανεπιστημίου έχει εγκριθεί και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Ακόμη μια κατάκτησή μας δρομολογείται για να τεθεί στην υπηρεσία των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου